Veelgestelde vragen

Hoe is Earthle ontstaan?

Earthle is ontstaan vanuit een passie voor de natuur. Zeg nou zelf, wat is er nou fijner dan op blote voeten door de natuur te lopen? Door het gras, in het zand. Aarden. Vanwege het (koude en natte) weer is dit niet altijd mogelijk. Zodoende ontstond Earthle: hoogwaardige aardingsproducten om ook thuis te kunnen aarden.

Wat is earthing/aarden?

De aarde is een enorm reservoir van negatief geladen vrije elektronen. Zonder een verbinding met de aarde zijn de cellen in ons lichaam niet in staat de positieve lading in evenwicht te brengen. Het contact met de aarde zorgt ervoor dat je lichamelijke elektriciteitsspanning in balans blijft, en dat zorgt er weer voor dat tal van elektrische signalen in je lichaam goed functioneren zodat je organen, zintuigen en lichaamscellen goed werken. Aarden zorgt er dus voor dat je lichaam gezond kan functioneren. Tegenwoordig lopen we veelal op rubberen/kunststof zolen. Bijna al ons schoeisel is ervan voorzien. Deze materialen zijn slijtvast, maar zijn van nature een slechte geleider. Als je de hele dag op goed geïsoleerd schoeisel loopt, absorbeer je allerlei straling die niet goed weg kan. We staan zelden nog rechtstreeks in contact met de aarde. Dit heeft gevolgen voor ons fysieke en energetische wezen. De Earthle aardingsproducten zijn dé moderne oplossing voor dit probleem. Aangesloten op een geaard stopcontact geleiden onze aardingsproducten de straling van de aarde. 30 à 40 minuten per dag contact met de aardingsproducten is genoeg om het genezingsproces te starten. Klik hier om onze producten te bekijken.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van aarden?

Hieronder een greep uit de gezondheidsvoordelen:

✔ Verbetert de slaap
✔ Pakt de oorzaak van ontstekingen aan en verbetert of verhelpt de symptomen van ontstekingen
✔ Vermindert chronische pijn en heft deze op
✔ Verhoogt de energie
✔ Vermindert stress en geeft het lichaam rust door het zenuwstelsel en de stresshormonen te kalmeren
✔ Normaliseert de biologische ritmes van het lichaam
✔ Verlicht spanning in de spieren en hoofdpijn
✔ Vermindert hormonale en menstruatieklachten
✔ Versnelt het genezingsproces aanzienlijk en helpt doorliggen te voorkomen
✔ Vermindert een jetlag en heft deze grotendeels op
✔ Beschermt het lichaam tegen mogelijk gevaarlijke elektromagnetische velden
✔ Versnelt het herstel na intensieve sportbeoefening

Hoe lang duurt het voor je resultaat voelt van het gebruik van de aardingsproducten?

Effect verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van de symptomen. Veel mensen voelen al na 1 of 2 nachten positieve resultaten, bij anderen kan het langer duren. 30 à 40 minuten per dag contact met de aardingsproducten is genoeg om het genezingsproces te starten. Te veel aarding bestaat niet.

Zijn er negatieve effecten bij het aarden?

Aarden via onze aardingsproducten heeft hetzelfde effect als blootsvoets contact maken met de aarde buiten. Net als dat (te veel) blootvoets buiten zijn niet schadelijk is, is aarden dat ook niet.

Als je begint met aarden, kan je lichaam in mindere of meerdere mate voelbaar reageren. Dit zijn processen van normalisering, ontgifting en het voorzien van nieuwe energie. Allerlei systemen in je lichaam passen zich aan de energie van de aarde aan. Hierdoor gaan deze systemen effectiever werken en verwijderen ze meer giftige stoffen uit je lichaam. Deze processen zijn voor ieder persoon anders en kunnen lang of kort duren, dit is niet van tevoren te voorspellen.

Is er per se directe huidcontact nodig met de aardingsproducten?

Ook bij indirect huidcontact is er sprake van deze gezondheidsvoordelen. Je kunt bij de aardingsslaapmat en het aardingslaken dus een hoeslaken gebruiken over de producten heen. Ook kun je een extra kussensloop om de aardingskussensloop heen doen, indien gewenst. Bij deze producten geldt ook dat het dragen van een pyjama geen probleem is. Bij iedereen ontstaat altijd een (enigszins) vochtige huid als je op bed ligt en dit vocht zorgt voor een goede geleiding door de pyjama (en extra kussensloop/hoeslaken) heen naar de aardingsproducten. Soms heeft het lichaam enige tijd nodig om de geleiding op gang te brengen, zeker als je een droge huid hebt.

Voor optimaal effect van het aarden gaat de voorkeur uit naar direct huidcontact met de aardingsproducten. Bijvoorbeeld via de handen of voeten. Zo stromen de vrije elektronen van de aarde het beste naar je lichaam.

Wat is het verschil tussen de aardingsmat en het aardingslaken?

Wat betreft de functionaliteit zijn er geen verschillen tussen beide producten. Zolang er contactpunten zijn met het lichaam, bijvoorbeeld via een mat of laken, kan het lichaam geaard worden. Het laken, vervaardigd van (biologisch) katoen, biedt een betere ademende eigenschap. Het moet echter wat vaker gewassen worden, vergelijkbaar met een normaal laken. Aan de andere kant is de mat steviger en ademt minder, maar vereist minder onderhoud. De slaapmat kan bijvoorbeeld eenvoudig onder het hoeslaken worden geplaatst, waarna er praktisch geen verdere aandacht aan hoeft te worden besteed.

Werken de aardingsproducten op stroom?

De aardingsproducten werken op de aarde van het stopcontact en dus niet op elektriciteit. Het maakt dus niet uit wat de elektrische stroom op het stopcontact is (of het nu 110 volt of 240 volt is, enz.). Wel is het van belang dat het stopcontact geaard is (anders is er geen effect). Om deze reden moet je, als je de stekker in een stopcontact wilt steken, eerst bepalen of het elektrische systeem en de stopcontacten goed geaard zijn.

Hoe weet je of het stopcontact geaard is?

Een geaard stopcontact bevat naast de twee gaatjes ook twee ijzeren pennetjes, één aan de bovenkant en één aan de onderkant van het stopcontact. Bij een niet-geaard stopcontact zie je alleen de twee gaatjes waar je de stekker insteekt. Hieronder een afbeelding van een geaard en niet-geaard stopcontact.

Geaard stopcontact

Wat als mijn geaarde stopcontact te ver weg zit?

Als de kabel van het aardingsproduct niet voldoende lengte heeft om het dichtstbijzijnde geaarde stopcontact te bereiken, bijvoorbeeld in situaties waar er slechts één geaard stopcontact in huis beschikbaar is (vaak in de keuken of meterkast), kun je de kabel van het aardingsproduct verlengen met een willekeurig geaard verlengsnoer. Dit heeft geen invloed op het aardingseffect, zolang het gebruikte verlengsnoer maar geaard is.

Kun je aarden zonder een geaard stopcontact?

Dat kan! Ook zonder (geaard) stopcontact is het mogelijk te aarden. Gebruik in dat geval onze aardingspin. Deze steek je buiten in de grond en via de extra lange aardingskabel van 15 meter haal je de aarde naar binnen en verbind je deze aan één van onze aardingsproducten

Hoe was ik de aardingsproducten?

Het aardingslaken en de aardingskussensloop zijn beide gemaakt van biologisch katoen met zilveren garen. Beide kunnen zoveel je maar wilt gewassen worden op 40° in de wasmachine (soms eens op 60° als er vlekken zijn), met een wasproduct zonder chloorhoudend bleekmiddel. Drogen in de droger kan (op laagste stand), maar bij voorkeur laten drogen zonder een droger zodat het laken langer meegaat.

De aardingslaapmat, de aardings yoga mat en de aardingsbureaumat zijn gemaakt van vegan kunstleer. Schoonmaken van deze matten kan het beste met een zachte, natuurlijke zeep, verdund met veel water. Wrijf de mat in met een vochtige (niet schurende) doek of zachte spons.

Is er wetenschappelijk bewijs voor de effecten van aarde?

De voordelen van het aarden zijn wetenschappelijk bewezen. Hieronder enkele quotes uit de wetenschap:

- Aarden is, net als zonlicht, lucht, water en voedingsstoffen, het fundament van de mensheid. “May the earth be with you”. Dr. Gary E. Schwartz (University of Arizona)

- Aarden betekent terugkeren naar de genezende kracht van de natuur. Aarden is gebaseerd op wetenschappelijke principes en is visueel, intuïtief en effectief. Dit is een eenvoudige maar krachtige manier om de gezondheid op een allround manier te herstellen. Hyla Cass, M.D. (A New Vision of Health Care)

- Aarden is een revolutionaire doorbraak op het gebied van gezondheid en kan je leven veranderen. Aarding kan de vicieuze cirkel van stress en ziekte doorbreken. Martin Gallagher, M.D. (Director of Integrative Medicine, Medical Wellness Associates)

Kan ik korting krijgen bij grote (zakelijke) bestellingen?

Wil je een grote bestelling doen? Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan via info@earthle.nl.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?

De levertijd van jouw bestelling is belangrijk voor ons. Daarom wordt de bestelling rechtstreeks vanuit ons centraal gelegen magazijn in Lelystad verzonden. Hierdoor kunnen we een snelle levering waarborgen. In de regel geldt: vóór 22.00 uur besteld op werkdagen en op zaterdag, de volgende dag in huis.

Dit betekent vervolgens dat jouw bestelling in de meeste gevallen de volgende werkdag (binnen Nederland) wordt bezorgd. Dit hangt echter ook af van onze vervoerder. In uitzonderlijke gevallen kan het iets langer duren.

We stellen je middels een mail op de hoogte van de verzending. In het verzendbericht staat hoe we je bestelling hebben verzonden. Je ontvangt ook een trackingcode waarmee je jouw bestelling kunt volgen op de website van de bezorgdienst.

Bestellingen naar België worden doorgaans binnen twee werkdagen bezorgd.

Wat is het restitutiebeleid van Earthle?

Je kan je bestelling annuleren voor een volledige terugbetaling binnen 30 dagen na levering in overeenstemming met jouw rechten op grond van de Consumentenbescherming. Alleen ongebruikte artikelen in de originele verpakking mogen worden geretourneerd voor een volledige terugbetaling.

Voor het terugsturen van een artikel dien je altijd eerst contact met ons op te nemen via info@earthle.nl zodat wij je de verpakkings- en verzendinstructies kunnen toesturen. Wij zullen je betaling op dezelfde manier als dat je ons betaald hebt retourneren (dat wil zeggen bank / creditcard). Je ontvangt de betaling binnen 30 dagen nadat we de retourzending hebben ontvangen.

Opmerking: De 30-dagen geld terug garantie is niet van toepassing op producten die zijn gebruikt en / of zijn beschadigd.

Waar kan ik terecht voor overige vragen?

Als je andere vragen hebt, klik dan hier om ons contactformulier in te vullen.

Ons doel is om u binnen 12 uur te antwoorden vanaf het moment van ontvangst tijdens werkdagen of de eerste werkdag na het weekend en feestdagen.

Klik hier om naar de shop te gaan.